Aanleg van glasvezelnetwerk in Schagen gestart: KPN NetwerkNL legt eerste meters kabel in de grond

Normal schagen 1
Afbeelding: Gemeente Schagen

AMERSFOORT, 16 APRIL 2020– KPN NetwerkNL is in Schagen gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste meters zijn gegraven in de Herenbosstraat en inmiddels ligt er ruim twee kilometer glasvezelkabel in de grond. De komende acht weken zullen de graafmedewerkers van KPN NetwerkNL voornamelijk in het centrum en het gebied ten zuiden van het centrum van Schagen aan het werk zijn.

De aanleg van het glasvezelnetwerk

KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. ”Daar moet onze aanlegploeg voor graven. Als we de stoep ’s ochtends open graven, proberen we deze voor het einde van de middag weer dicht te hebben. Uiteraard doen wij onze uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken”, aldus Anjo Kloosterman, Projectleider bij KPN NetwerkNL.

Na de werkzaamheden in de Herenbosstraat en de wijk Muggenburg verplaatsen de graafmedewerkers zich naar het gebied ten zuiden van het centrum. Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van tevoren.

Wethouder Hans Heddes: “Zeker in deze tijd merken we hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Daarom zijn wij blij met de medewerkers van KPN NetwerkNL dat zij zo hard werken aan dit netwerk.”

Richtlijnen Coronavirus

KPNNetwerkNL volgt tijdens de werkzaamheden strikt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Op basis daarvan bekijken we elke dag opnieuw of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Voor de meest actuele informatie kunnen bewoners terecht op www.kpnnetwerk.nl/corona.

Meer informatie

Bewoners van het eerste aansluitgebied hebben een brief ontvangen met een toestemmingscode en kunnen toestemming geven voor hun eigen aansluitpunt op kpnnetwerk.nl/toestemming. Voor alle vragen rondom aanleg, planning en voordelen van glasvezel kunnen de bewoners terecht op kpnnetwerk.nl.

Adverteren op SchagenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SchagenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Schagen
14:08

17° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

68%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief