Volop Actie en Plezier bij Scholierenveldloop in Schagen

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 13 maart was het een en al energie en sportiviteit in Schagen tijdens de Scholierenveldloop. Op de atletiekbaan van TAS’82 kwamen meer dan 200 leerlingen van verschillende basisscholen bij elkaar om enthousiast te bewegen en te genieten van de veldloop.

Met hulp van Univé en Albert Heijn wist Team Sportservice, samen met TAS’82, een fantastische en dynamische dag te organiseren. De buurtsportcoaches van Team Sportservice en vrijwilligers van TAS’82 zorgden voor een vlotte en vriendelijke sfeer.

Bijzonder Thema

Dit jaar stond de Scholierenveldloop in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Dit zorgde voor een unieke sfeer. De speciale scholenceremonie, geïnspireerd op de iconische landenceremonie van de Olympische Spelen, gaf een bijzonder tintje aan het evenement.

Sportiviteit in de Hoofdrol

Er waren veldlopen die qua kwaliteit en uitdaging niet onderdeden voor de Olympische wedstrijden. Vooral in de groep 11+ was de competitie intens. Twee jongens van de Vogelweid vochten een zenuwslopende strijd uit voor de eerste plaats. Na een onverwachte val, toonde een van hen een prachtig gebaar van sportiviteit door te wachten tot zijn tegenstander weer overeind kwam. Samen staken ze de finishlijn over en deelden ze de eerste plaats.

Een Groot Succes

De Scholierenveldloop was een groot succes. Buurtsportcoach Lianne Steeman van Team Sportservice was duidelijk onder de indruk: “De opkomst was fantastisch. Het was geweldig om te zien hoe meer dan 200 kinderen in beweging kwamen. Zeker omdat de Scholierenveldloop de voorgaande jaren niet werd georganiseerd. We zijn ook dankbaar voor de aanwezigheid van de wethouder, die het belang van de Scholierenveldloop wist te benadrukken.”