Eerste Promotie Evenement Techniek in Schagen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het Regius College in Schagen neemt deel aan het eerste Promotie Evenement Techniek (PET) in de kop van Noord-Holland op donderdag 30 mei. Dit evenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 is bedoeld om hen kennis te laten maken met techniek en wetenschap.

Doe-activiteiten en workshops

Het PET-event wordt gekenmerkt door een breed scala aan doe-activiteiten en workshops. Deze worden mogelijk gemaakt door regionale organisaties en bedrijven. De organisatie is nog op zoek naar regionale bedrijven die een workshop of activiteit willen verzorgen op 30 mei.

Over het PET

Het PET in de kop van Noord-Holland is een evenement waar leerlingen kennis maken met de zeven werelden van techniek. Dankzij de samenwerking met bedrijven uit de regio en de inzet van onder andere sport, game-technologie en Lego, biedt PET een inspirerend programma waar leerlingen hun talent kunnen ontdekken.

Deelname en locatie

Het evenement vindt plaats op 30 mei bij het Regius College, locatie Hofstraat in Schagen. Deelname aan het evenement is gratis en basisscholen zijn uitgenodigd om zich aan te melden. Leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen kunnen deelnemen aan het PET. Het evenement wordt ondersteund door de regionale overheden, het ROC Kop van Noord-Holland en het bedrijvennetwerk Tech@Connect.

Geschiedenis van PET

Het Promotie Evenement Techniek bestaat sinds 2006 en heeft inmiddels plaatsgevonden in verschillende regio’s in Noord-Holland. Het evenement richt zich op het laten kennismaken van basisschoolleerlingen met de zeven werelden van techniek. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen opleidingsfondsen, de Provincie NH, het bedrijfsleven en lokale netwerken van basisscholen, het voortgezet onderwijs en bedrijven.