Eerste stap gezet verbouwing Multitreffer in 't Zand

4 maanden geleden gepubliceerd

Sporthal Multitreffer in ‘t Zand maakt zich klaar voor een grote verbouwing. Hiermee wordt een langverwachte wens vervuld voor de lokale gemeenschap die al jarenlang gebruikmaakt van de faciliteiten van de sporthal.

Een nieuwe fase voor Multitreffer

De gymzaal van de sporthal, die dateert uit 1973, heeft na jaren van intensief gebruik een opknapbeurt nodig. Om dit te realiseren heeft wethouder De Nijs-Visser samen met het bestuur van de Multitreffer een handtekening gezet onder het verbouwingscontract. Volgens de wethouder is sport goed voor het lichaam, maar ook voor het verbinden van mensen en het dorp. En dan is het hebben van een multifunctionele, sportieve en gezellige ruimte heel belangrijk.

Werkzaamheden

De bestaande gymzaal wordt volledig gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe sportzaal die toekomstbestendig, energieneutraal en multifunctioneel is. Ook de sportschool die zich in het pand bevindt, wordt vernieuwd en het gebouw wordt gemoderniseerd. Aannemersbedrijf P.N. Dekker en Zns is al vanaf het begin betrokken bij de voorbereidingen van deze verbouwing. De werkzaamheden zijn volgens de planning op 1 januari 2025 afgerond.

Behoefte aan uitbreiding

Diverse sportverenigingen en clubs geven al jaren aan dat er behoefte is aan uitbreiding van het multifunctionele complex. Door het realiseren van een grotere sportzaal (600 m2) naast de sporthal krijgen clubs en verenigingen meer ruimte om wedstrijden te spelen en trainingen te geven. Ook de beide basisscholen krijgen door de verbouwing een compleet nieuw ingerichte sportzaal tot hun beschikking die voldoet aan de eisen en normen van deze tijd.