Eerste stap voor de verbouwing van Multitreffer in 't Zand

4 maanden geleden gepubliceerd

De Multitreffer sporthal in ‘t Zand, die een belangrijke, verbindende en sportieve rol speelt in de lokale samenleving, staat aan het begin van een grote verbouwing. De gymzaal, een onderdeel van de sporthal dat dateert uit 1973, zal volledig vernieuwd worden.

Op 21 maart ondertekenden wethouder De Nijs-Visser en het bestuur van de Multitreffer het verbouwingscontract. “Sporten is goed voor het lichaam, maar ook voor de verbinding van mensen en een dorp”, zei wethouder Puck de Nijs-Visser. “Zeker in deze dorpskern van onze mooie gemeente is die verbinding groot. Daarom is het hebben van een multifunctionele, sportieve en gezellige ruimte heel belangrijk.”

Werkzaamheden

De bestaande gymzaal wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe, toekomstbestendige, energieneutrale en multifunctionele sportzaal. Ook de sportschool in het gebouw wordt vernieuwd en het gebouw zelf wordt gemoderniseerd. Aannemersbedrijf P.N. Dekker en Zns, dat vanaf het begin betrokken is geweest bij de voorbereidingen van de verbouwing, zal de werkzaamheden uitvoeren. De voltooiing van de verbouwing is gepland voor 1 januari 2025.

Behoefte

Sportverenigingen en clubs hebben al jaren aangegeven dat er behoefte is aan uitbreiding van het multifunctionele complex. Door de realisatie van een grotere sportzaal (600 m2) naast de sporthal krijgen clubs en verenigingen meer ruimte voor wedstrijden en trainingen. Ook de twee lokale basisscholen zullen door de verbouwing de beschikking krijgen over een volledig nieuw ingerichte sportzaal die voldoet aan de eisen en normen van deze tijd.