Verrijk uw tuin met gratis compost van de gemeente Schagen

4 maanden geleden gepubliceerd

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd wordt om de tuin weer in bloei te zetten. Een geweldige manier om uw tuin te verwennen, is door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost. Deze grondstof wordt door HVC gemaakt van ingeleverde gft en etensresten.

Gratis compost op Compostdag

Als dank voor het scheiden van gft en etensresten biedt de gemeente Schagen tijdens de Compostdag op zaterdag 23 maart gratis compost aan. Deze compost is gecertificeerde Keurcompost, wat betekent dat het duurzaam verantwoord is voor gebruik. U kunt deze gratis compost afhalen bij de gemeentewerf van de gemeente Schagen (Zijperweg 12 b/c, Schagen) tussen 8.00 en 12.30 uur. Als alternatief kunt u tussen 08:00 en 15:00 uur gratis compost ophalen bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) of Purmerend (Netwerk 60-62). Vergeet niet om zelf een bak of zak mee te nemen om de compost in te doen.

Geen aanmelding nodig

Het is niet nodig om u vooraf aan te melden voor de Compostdag van HVC. Er is voldoende compost beschikbaar, dus u kunt langskomen wanneer het u uitkomt. Let wel op dat het in de ochtend vaak druk is en de wachttijden langer kunnen zijn; later op de dag is er ook nog voldoende compost.

Voordelen van compost

Elke volle gft-bak van 140 liter is goed voor ruim 20 kilo compost. Compost verbetert de structuur van de grond, zorgt ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen, activeert het leven in de bodem en slaat voedingsstoffen voor planten op.

Belangrijke informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 23 maart. Inwoners mogen gratis compost komen halen, maar let op: het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Als u dit niet doet, riskeert u een boete. Voor meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval kunt u de website van HVC raadplegen.