Gratis cursus 'Goedkoop Gezond Eten' voor inwoners Gemeente Schagen

5 maanden geleden gepubliceerd

Over de cursus

Inwoners van de gemeente Schagen kunnen in 2024 deelnemen aan een gratis cursus ‘Goedkoop Gezond Eten’. De cursus wordt georganiseerd door Dieet & Co – Diëtisten en leefstijlcoaches in opdracht van de gemeente Schagen. Het doel van de cursus is om te laten zien dat gezond eten ook mogelijk is met een klein budget.

Gezond eten is essentieel voor het menselijk lichaam. Het levert de energie en voedingsstoffen die nodig zijn om te kunnen groeien en fit te blijven. Bovendien maakt gezond eten je weerbaarder tegen ziektes en verkleint het de kans op diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Echter, niet iedereen is bekend met wat gezonde voeding inhoudt of kan het zich veroorloven.

De boodschap van de wethouder

Wethouder Puck de Nijs benadrukt dat gezond en lekker eten ook mogelijk is met een klein budget. Vooral voor ouderen en gezinnen met een klein budget kan gezond eten een uitdaging zijn. De gemeente wil daarom laten zien hoe je toch gezond kunt eten met een klein budget.

Wat houdt de cursus in?

Volgens Mariska Rinkel, diëtist bij Dieet & Co, is de cursus bedoeld om antwoord te geven op de vraag hoe je gezond eten betaalbaar houdt. Tijdens de cursus worden tips en trucs gedeeld over hoe je betaalbaar, lekker en gezond kunt koken. Ook wordt er een bezoek aan de lokale supermarkt gepland, waar je leert hoe je met de informatie op het etiket andere keuzes kunt maken.

De cursus is voornamelijk bedoeld voor mensen die willen besparen op de kosten van hun boodschappen zonder in te leveren op kwaliteit.

Aanmelden en data

Elke cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur en deelname is gratis. De cursussen vinden plaats op verschillende locaties en data in Schagen, Sint Maarten, Petten en Dirkshorn.