Paasvee tentoonstelling 2024 in Schagen overwegend succesvol ondanks sterfte van een stier

4 maanden geleden gepubliceerd

De jaarlijkse Paasvee tentoonstelling in de gemeente Schagen verliep voor het grootste deel goed. Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op en de keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Dit jaar waren er enkele bijzondere exemplaren te bewonderen. Helaas werd een stier onwel en overleed ondanks de zorgvuldige verzorging van het bestuur en de dienstdoende dierenarts.

Incident tijdens tentoonstelling

De dood van de stier was een grote klap voor zowel de eigenaar als de organisatie. Burgemeester Van Kampen-Nouwen benadrukte dat dierenwelzijn hoog in het vaandel staat bij de organisatie van dit evenement, dat vaak als voorbeeld wordt genoemd voor andere evenementen met dieren in het land.

Klein vee in Makado

Na enkele jaren afwezigheid vanwege verschillende omstandigheden, was er dit jaar weer een kleinvee-tentoonstelling in het Makado. Veel kinderen hebben hun ogen uitgekeken bij het keuren van de konijnen, aldus burgemeester Marjan van Kampen.

Toezicht tijdens evenement

De gemeente werd tijdens het evenement ondersteund door een grote groep studenten van VONK beroepsopleidingen die als toezichthouders fungeerden. De samenwerking tussen de studenten, de SES, politie, boa’s, NS, Rode Kruis en de gemeente verliep goed. Er waren enkele incidenten vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond, maar deze werden goed opgepakt door de betrokken partijen, liet de burgemeester weten.