Help mee om jouw buurt in Schagen gezonder te maken!

4 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Schagen heeft financiering ontvangen van het Rijk om te investeren in de gezondheid van haar inwoners. Het geld wordt ingezet om gezonde gewoontes, sport en beweging te stimuleren en om gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast wordt het versterken van de sociale basis aangepakt, bijvoorbeeld in de strijd tegen eenzaamheid en het bevorderen van sociale ontmoetingen.

Bijdragen aan een gezonder Schagen

Gemeente Schagen benadrukt dat deze initiatieven alleen effectief zijn als de inwoners zelf kunnen meedenken over wat het beste bij hen past. Daarom worden inwoners uitgenodigd om hun mening te geven en de enquête in te vullen. Deze enquête kan tot en met 7 april worden ingevuld.

Wethouder Puck de Nijs roept alle inwoners op om bij te dragen aan de gezondheid van hun eigen omgeving. Ze zegt: “Help jouw buurt gezonder en gelukkiger te maken. Vul de enquête in en/of kom naar de inwonersavonden. Jij hebt invloed op een buurt waar jij je thuis voelt.”

Inwonersavonden op 2 en 4 april

Er worden ook twee inwonersavonden georganiseerd om samen na te denken over de gezondheid in de wijken. De eerste inwonersavond vindt plaats op 2 april in wijkcentrum Groeneweg te Schagen, met inloop vanaf 19:00 en start om 19:30. De tweede avond wordt op 4 april gehouden in MFR Petten, ook met inloop vanaf 19:00 en start om 19:30. Beide avonden worden begeleid door Team Sportservice. Let wel op: vol is vol!