Gemeente Schagen biedt bedrijven gratis energiescans aan

4 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Schagen en adviesbureau Klimaatroute stellen gratis energiescans beschikbaar voor meer dan 400 bedrijven. Deze actie biedt bedrijven de mogelijkheid om energie te besparen en te voldoen aan de huidige informatieplicht. De bedrijven die aan de energiebesparingsplicht moeten voldoen, zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Kosteloos advies over energiebesparing

Met de gratis energiescan kunnen bedrijven advies krijgen van ervaren adviseurs van Klimaatroute. De energiescan helpt om te identificeren waar energie kan worden bespaard. Na de scan volgt er minstens een jaar kosteloze begeleiding. Deze begeleiding omvat het nemen van energiebesparende maatregelen, het beoordelen van offertes en financieel advies over investeringen in energiebesparing.

Energiebesparing en veranderingen in de wetgeving

Uit eerder uitgevoerde energiescans blijkt dat bedrijven binnen drie jaar vaak meer dan 30% op hun energiekosten kunnen besparen. De energiescan van Klimaatroute geeft inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om de energiekosten te verlagen. Met de veranderende wetgeving, zoals de energiebesparingsplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken, is het advies van Klimaatroute bijzonder waardevol voor bedrijven om aan deze eisen te voldoen.