Tweede verdachte aangehouden voor poging tot verkrachting in Schagen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar de poging tot verkrachting in Schagen, is een tweede verdachte aangehouden. De politie heeft hierover meer duidelijkheid verschaft.

De feiten

Een vrouw werd op donderdag 15 februari ‘overvallen’ door een man die aangaf haar te gaan verkrachten. Na een worsteling wist de vrouw te ontkomen. De zedenpolitie heeft onderzoek gedaan en bruikbaar beeldmateriaal van de verdachte gevonden. Dit beeldmateriaal werd de dag erna verspreid via sociale media, vanwege de angst voor herhaling.

De arrestaties

Naar aanleiding van de tips die volgden op de verspreiding van het beeldmateriaal, is een 45-jarige man uit Julianadorp aangehouden op dinsdagavond 27 februari. Hij verklaarde tegen de politie dat hij op uitnodiging van het slachtoffer in Schagen was geweest, na afspraken op een erotisch getinte chatsite.

Een verdere analyse van de digitale gegevens van deze verdachte leidde tot een tweede verdachte. Deze 57-jarige man uit Schagen had zich op de chatsite voorgedaan als het slachtoffer. Hij is op vrijdagavond aangehouden en heeft bekend. Deze verdachte zit nog steeds in hechtenis.

De 45-jarige man uit Julianadorp mocht naar huis, maar blijft verdachte in het onderzoek.